PILLEN TEGEN HAARUITVAL

Van steroïden is bekend dat ze haarverlies bij mannen kunnen veroorzaken doordat ze het gehalte aan dihydrotestosteron (DHT) in het lichaam verhogen. DHT is een mannelijk steroïdhormoon dat op natuurlijke wijze wordt geproduceerd als bijproduct van testosteron. Een teveel aan DHT in het lichaam is een van de belangrijkste redenen voor kaalheid bij mannen. Daarom zullen bodybuilders die gevoelig zijn voor haaruitval en steroïden gebruiken die de neiging hebben het DHT-niveau te verhogen, meestal een preparaat aan hun cyclus toevoegen dat deze stijging tegengaat.

PILLEN GEBRUIKT DOOR BODYBUILDERS OM HAARUITVAL TE BEHANDELEN

De meest doeltreffende pillen tegen haaruitval zijn geneesmiddelen die de werking van het enzym 5α-reductase, dat verantwoordelijk is voor de omzetting van testosteron in DHT, in het lichaam verminderen. Dit zijn de zogenaamde 5α-reductaseremmers, die ook wel dihydrotestosteronblokkers worden genoemd, vanwege het anti-androgene effect van hun werking. De twee meest populaire DHT-blokkers zijn:

FINASTERIDEGeneesmiddelen die deze werkzame stof bevatten, zijn de eerste pillen ter wereld die het probleem van kaalheid effectief uit de wereld hebben geholpen. Finasteride werkt door het blokkeren van de werking van het type 2 enzym 5-alpha-reductase, dat testosteron in DHT verandert. Hierdoor stijgt het testosterongehalte in het lichaam en neemt de haargroei op de hoofdhuid toe.

DUTASTERIDEDeze stof is qua werking vergelijkbaar met Finasteride, maar Dutasteride blokkeert de werking van beide typen 5-alfa-reductase (Type 1 en Type 2). Dit betekent dat het iets succesvoller is in het verminderen van de hoeveelheid DHT in het lichaam.

Onze online winkel biedt een breed scala aan producten. Hier vindt u alles wat u nodig heeft voor de behandeling van haaruitval. U kunt kopen een van onze producten met levering in Nederland … Alle geneesmiddelen en producten zijn gecertificeerd en zijn van de hoogste kwaliteit.